Monday, March 3, 2014

Paradisul pe Pământ într-o Aventură pe Ocean

  

                        

                     

                      

                       Acum ceva timp, în lista mea de prieteni de pe facebook, s-au strecurat doi baieți a căror poveste m-a lăsat cu gura căscată. M-au fascinat! Le-am urmărit activitatea virtuală o perioadă, am socializat, iar apoi mi-am dat seama că e timpul să dau povestea lor mai departe, așadar trebuie să scriu despre ei. 

                       

                       M-am gândit să împărtășesc toate astea cu voi pentru că este genul acela de poveste în care mulți nu cred, care pare desprinsă din scenariul unui film de la Hollywood. Pe mine de multe ori mă duce cu gândul la povestea lui Robinson Crusoe, personajul lui Daniel Defoe, care a naufragiat pe o insulă tropicală din largul coastei Venezuelei de astăzi și a trebuit să supraviețuiască până a fost salvat. 

                     

                      Ca să puteți întelege mai bine ce vreau să spun trebuie să facem un mic exercițiu de imaginație. Fie că sunteți în metrou, pe stradă sau la job, în momentul acesta va trebui să închideți ochii și să vă imaginați o insulă pustie, voi, un yacht, oceanul albastru, cerul senin, libertate, frate! 






                     

                      

                    Vreau să faceți și voi cunoștință cu Răzvan Negoita și Alex Cosmin, doi tineri curajoși care au demonstrat că visele devin realitate atunci când ne punem mintea cu ele. Când "aş vrea" devine "vreau", când "ar trebui" devine "trebuie", când "mai întâi" şi "mai apoi" devin "acum", atunci şi doar atunci dorinţele încep să se transforme în realitate. Zis și făcut! Acum 3 ani, Răzvan și-a luat lumea în cap la propriu. Și-a vândut afacerea și împreuna cu prietenul său, Alex, de meserie pilot, au început să construiască un yacht, cu piese aduse din țări și de pe continente diferite. Asamblarea yacht-ului Mojo, căci așa l-au botezat în final, a durat doi ani, iar după ce totul a fost atent pregatit, băieții au început Aventura pe Ocean

                       

                  Start-ul s-a dat în Bankok, de unde au pornit spre Cambodgia, iar apoi au plutit pe valuri spre Vietnam, Malaysia și Singapore. De atunci în fiecare zi "mă torturează" cu poze și filmulețe cu peisaje și locuri mirifice care de multe ori mă fac să visez cu ochii deschiși, mă conduc spre lumi care habar nu aveam că există. Uit de mine minute în șir și stau cu ochii holbați la pozele lor și mă întreb "oare cum ar fi să fiu acum acolo?". Mă ciupesc repede și mă trezesc în Bucureștiul nostru gri. Oftez și mă întorc la viața mea care în fața unei astfel de povești devine atât de banală și lipsită de culoare. Ce-i drept, sunt zile în care îi invidiez la culme dar în același timp îi admir pentru curajul de care au dat dovadă, riscul pe care și l-au asumat și dorința de cunoaștere și libertate.  Aventura pe Ocean este un vis împlinit, iar eu în fața oamenilor care ajung să își vadă visele împlinite, nu pot decât să mă înclin. Pare ușor dacă stai să te gândești. Dacă ai banii, ți-ai luat yacht-ul și-ai plecat. Ei bine, nu e chiar așa.În spatele peisajelor mirobolante care îți taie respirația se află foarte multă muncă și pasiune.

                  

                După ce s-au convins că paradisul există și se află chiar aici, pe pamant, Răzvan și Alex s-au gândit să împărtășească toate aceste minuni și cu alți aventurieri, așa că și-au transformat yacht-ul într-un hotel de cinci stele plutitor. Oricine dorește să trăiasca o experientă unică, se poate alătura celor doi oricând. Pe langă aventura în sine, puteți participa la diferite activități ce fac parte din programul băieților de zi cu zi precum scufundările, aruncatul cu sulița sau pescuitul.
                   

               Toate informațiile despre croziere și activități le găsiți pe site-ul lor, acolo unde îi puteți cunoaște mai bine și puteți lua legatura cu ei dacă doriți și voi să simțiți pe pielea voastră cum e să trăiești în paradis, pe pămant.

                

                Acum Mojo, taie valurile mării Andaman, în sudul Thailandei. Răzvan si Alex și-au dat seama că nu călătoresc pentru a ajunge undeva, ci numai de dragul aventurii și al pasiunii. Cea mai mare plăcere a vieții este să călătorești, iar spiritul adevăratei călătorii constă în libertate, perfecta libertate de a gândi, a simți și a face tot ce îți dorești. 

                 

               Cam atât despre acest vis frumos... După ce am schimbat impresii cu Răzvan am înțeles un lucru foarte important: impulsul de a călători este unul din cele mai benefice lucruri ale vieții.
Sper că v-a plăcut povestea lor și veți merge la ei in vizita. Mai întâi pe site, apoi pe facebook și poate cine știe, în viitorul apropiat îmi veți face cu mâna de pe Mojo.  Asta vă doresc din suflet în această zi anostă și ploioasă de Luni.
                

              Dacă soarele nu vrea să ne încălzească deloc, iată! Îl aduc tocmai din Thailanda pentru voi...


Pe curând, 

Love, C



 










































No comments :

Post a Comment

You may also like...